Page 14 - Agjensia Manuali Perdorimit
P. 14

14 | P a g e -  A g j e n s i a . c o m  -  S i  t ë  p ë r d o r e t  a g j e n s i a . c o m


        RAPORT ME DATE UDHETIMI
        Bizneset qe posedojnë Autobus dhe kanë linjën e tyre qe me NISJE shembull DITE TE SHTUNE këto lloje
        te bizneseve interesohen vetëm për DATEN e ditës se SHTUNE për te pare sa janë shitur për ketë
        udhëtim. Shembull nga DITA nëse për ditën e Shtune ka 48 vende autobusi dhe qe nga dita e hënë edhe
        hedh në sistem po mendojmë se si do mbushet autobusi i datës X për ditën e SHTUNE.

        DITEN E SHTUNE BEHET NISJA - Shembull nga VLORA për ne MUNICH ( Gjermani ) - Autobus ne
        Dispozicion ka 48 vende kohëzgjatja e mbushjes se autbusit ka 6 ditë.

        E HENE    E MARTE    E MERKURE  E ENJETE   E PREMTE   E SHTUNE
          3      12      22      29      38      48

        Statusi i biletave ditën e Hënë janë shitur vetem 3 bileta qe për DITEN E SHTUNE do kryhet udhetimi dhe
        dite tjera janë 12 bileta te shitura kështu që të Shtunën shiten të gjitha vendet dmth 48 bileta.
        Ç'do linje TOKESORE mbanë te bllokuara 4 vendet e para për nevojat e tyre. Ne ketë rast kemi vetëm 48
        vende kurse autobus ka 52 vende.

        TE KOMPANIT AJRORE - RAPORT DATE UDHETIMI është e nevojshme qe Administratori i Kompanisë
        shikon se ne KETE DATE mos ka ndonjë ndryshim ORARI me kompani mos ka ndonjë Kancelim fluturimi
        ne këto raste informohet direkt Pasagjeri për ndonjë ndryshim. Kjo është shume e rëndësishme sepse
        këtu mund te PENALIZOHET agjensia nëse nuk e informon PASAGJERIN nëse ka ndonjë ndryshim.

        Nëse nuk monitorohet DATA UDHETIMIT problemi qe mund te behet vjen deri tek humbje në vend se të
        fitohet në Agjensi Turistike. Një Agjensi Turistike monitoron me kujdes te gjitha pasagjeret.
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19