Page 10 - Agjensia Manuali Perdorimit
P. 10

10 | P a g e -  A g j e n s i a . c o m  -  S i  t ë  p ë r d o r e t  a g j e n s i a . c o m


        Formulari plotësohet me te dhëna te sakta te pasagjerit ne udhëtim, Është shume e rëndësishme që të
        dhënat e pasagjerit të shkruhen të sakta NUMRI I TELEFONIT dhe EMAIL sepse për ç'fardo rasti që mund
        të ndodh me kompaninë për ndryshim orari te fluturimit atëherë duhet të njoftohet pasagjeri.

        Formulari i plotë është si me poshtë.


        Të dhënat themelore që lidhem bazë me regjistrim qe janë të rëndësishme në database janë të
        selektuara dhe me ngjyre te verdhë. Ne këtë rast kemi Blue Panorama destinacioni TIRANE - NJUJORK
        dhe STATUSI I BILETES si dhe Data e nisjes duhet te kontrollohet sepse sistemi e mer diten e sotit.


        Numri i biletës është një numër që jepet nga sistemi i kompanisë pasi te kemi bërë biletimin statusi
        vajtje ardhe është status për tip i biletës dhe Titulli ADL , CHD , INFO që janë Te rritur , fëmije , foshnje.

        Në sistem është e rëndësishme DATA E NISJES sepse duhet si fakt ta dijmë kur pasagjeri bënë fluturimin
        saktësisht edhe ORA E FLUTURIMIT si dhe Statusi i biletës ( KONFIRMUAR-PAGUAR) si dhe status
        KONFIRMUAR-PAPAGUAR si dhe status REZERVIM. Ne shume raste biletat e Kompanive Ajrore janë te
        KONFIRMUARA edhe te PAGUARA.

        Pasi ti kemi dhënë te gjitha te info sakt atëherë shtypim buttonin përfundimtar RUAJ VEPRIMIN pasti të
        klikojmë këtë buton REGJISTROHET bileta në Database dhe quhet si REGJISTRIM I RREGULLT.

        Bileta e Regjistruar mund te EDITOHET te ndryshohet, në fakt shume raste ndodh që STATUSI I BILETES
        te ndryshoj sepse mund te kemi një herë REZERVIM pastaj PRENOTIM - PAGUAR kjo është e
        rëndësishme qe para nisjës për te pare kalimin nga REZERVIM ne PRENOTIM. Statusi i BILETES Rerzevim
        është Status i pa konfirmuar Personi mendohet qe ka marin telefon për te bërë një BILETE por akoma
        nuk ka ardh në ZYRE për të bere një REZERVIM ne shumë raste në Kompani linjave Tokësore ndodh kjo.
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15